Bacon, Francis: Multiple Choice Questions with Answers - 04

Bacon, Francis: Multiple Choice Questions with Answers - 04
01. Who is known as the father of English Essay?
a. Lamb
b. Steele
c. Francis Bacon
d. Hazlitt
Answer: c. Francis Bacon
02. Bacon’s essays are known for:
a. Middle Style
b. Aphoristic style
c. Mixed style
d. No style
Answer: b. Aphoristic style
03. Which work by Francis Bacon is considered one of his most influential philosophical works?
a. Novum Organum
b. The Advancement of Learning
c. Essays
d. The New Atlantis
Answer: a Novum Organum
04. Novum Organum was published in:
a. 1617
b. 1618
c. 1619
d. 1620
Answer: d. 1620
05. Novum Organum has been written in:
a. English
b. French
c. Latin
d. German
Answer: c. Latin
06. The term Novum Organum means:
a. New look
b. New instrument
c. New thing
d. New idea
Answer: b. New instrument
07. The author of the The Advancement of Learning is:
a. Malory
b. Browning
c. Francis Bacon
d. Dr. Johnson
Answer: c. Francis Bacon
08. Which of the following works have been written by Francis Bacon?
a. The Advancement of Learning
b. Novum Organum
c. The New Atlantis
d. All of the above
Answer: d. All of the above
09. Which of the following works have been written by Francis Bacon?
a. Essays
b. Sylva Sylvarum
c. The History of Henry VII
d. All of the above
Answer: d. All of the above

Comments

Popular Posts

The Bangle Sellers by Sarojini Naidu: Multiple Choice Questions with Answers

LONGINUS: SOURCES OF SUBLIMITY

National Education- Mahatma Gandhi by M.K. Gandhi: Multiple Choice Questions with Answers