Bacon, Francis: Multiple Choice Questions with Answers - 01


Bacon, Francis: Multiple Choice Questions with Answers - 01
01. Who is Francis Bacon?
a. A great poet
b. A great novelist
c. A great dramatist
d. A great essayist
Answer: d. A great essayist
02. Francis Bacon is famous for his:
a. Essays
b. Plays
c. Novels
d. Stories
Answer: a. Essays
03. Francis Bacon belongs to:
a. India
b. Russia
c. England
d. America
Answer: c. England
04. When was Francis Bacon born?
a. 1561
b. 1571
c. 1581
d. 1591
Answer: a. 1561
05. What is the date of birth of Francis Bacon?
a. 22 January 1561
b. 22 January 1571
c. 22 January 1581
d. 22 January 1591
Answer: a. 22 January 1561
06. Where was Francis Bacon born?
a. London, England
b. New York, America
c. Stuttgart, Germany
d. Patna, India
Answer: a. London, England
07. When did Francis Bacon die?
a. 1623
b. 1624
c. 1625
d. 1626
Answer: d. 1626
08. What is the date of Francis Bacon's death?
a. 09 April 1623
b. 09 April 1624
c. 09 April 1625
d. 09 April 1626
Answer: d. 09 April 1626
09. It is said that Francis Bacon died due to:
a. Assassination
b. Accident
c. Drowning
d. Pneumonia
Answer: d. Pneumonia
10. Francis Bacon died in:
a. Delhi
b. Paris
c. New York
d. London
Answer: a. London

Comments

Popular Posts

JOHN DONNE AS A METAPHYSICAL POET

Where the Mind is without Fear: Objective Type Questions

The Daffodils by William Wordsworth: Multiple Choice Questions with Answers